Transitional Mirrors | Electronic Music Concert

Transitional Mirrors
Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής παρουσιάζει ένα απόγευμα ζωντανής ηλεκτροακουστικής μουσικής με τους Martijn Comes (Amsterdam) & Γιάννη Κοτσώνη (Αθήνα)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 19:30, Φουαγιέ Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Θέρμη.

Martijn Comes
Ο Martijn Comes (1979) είναι Oλλανδός συνθέτης με εξειδίκευση στα νέα μέσα, τον ηχητικό σχεδιασμό και την ηλεκτροακουστική σύνθεση. Το 2004ποφοίτησε από την Ολλαδνική Ακαδημία Ψηφιακών Επικοινωνιών, όπου η διατριβή του είχε θέμα τα ζωντανά σκηνικά με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων). Σπούδασε επίσης Σύνθεση για Κινηματογράφο στο Κονσερβατόριο του Αμστερνταμ (2010). Έγραψε ποικίλα έργα βασισμένα στη folk, τη σύγχρονη και την κλασική μουσική, συνδυάζοντας στοιχεία από ετερόκλητες ακουστικές και ψηφιακές αισθητικές & τεχνικές σύνθεσης. Έχει στο ενεργητικό του έξι κυκλοφορίες «Infinite Spaces and Beyond» (2014), «Wolf» (2015) , “Tradition Noise” (2015)”, το “Radio Oblivion (2016)” και το “Interrogation of the Crystalline Sublime” (2016) είναι τα πιο πρόσφατα άλμπουμ του.

Έχει παρουσιάσει συνθέσεις του σε Αθήνα, Μαδρίτη, Βαλένθια, Λονδίνο, Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έργα του έχουν μεταδοθεί επίσης σε τοπικούς και κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το ραδιόφωνο 3 της Ισπανίας, το πολωνικό και νορβηγικό εθνικό ραδιόφωνο και το RTÉ Ireland. Εργάστηκε με τον σκηνοθέτη Thomas Mohr στις ταινίες του “Resonance” & “Learning curve”, τις οποίες επιμελήθηκε η LIMA Media Art Platform (πρώην NiMK). Το ‘Resonance’ ήταν μέρος της επιλογής Best Of του φεστιβάλ Ars Electronica το 2010. Έχει γράψει κριτικές για το δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών VPRO (Vrije Geluiden), είναι επιμελητής συναυλιών, και παρουσιάζει δύο ραδιοφωνικές εκπομπές (“Kraak Helder” & “Inventions for Radio”) στον ολλανδικό κρατικό ραδιοσταθμό Concertzender. Και τα δύο προγράμματα επικεντρώνονται στην προώθηση της καινοτόμου ηλεκτροακουστικής και της ραδιοφωνικής τέχνης. Στους συνεργαζόμενους φορείς περιλαμβάνεται και το νέο ραδιοφωνικό εργαστήριο του BBC.

Ο Martijn έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, όπως οι Kim Cascone, Twine, Blevin Blectum, Mitchell Akiyama, Rosa Menkman, Marijn Korff de Gidts, Giulio Aldinnucci, ποιητής Martin Reints, Annette Kouwenhoven, Armen Alberts, Fred Gales, Philippe Petit, Giulio Aldinucci, Lucrecia Dalt, Freida Abtan και Scant Intone.

 
 

Γιάννης Κοτσώνης
Ο Γιάννης Κοτσώνης (1976) είναι μουσικός και αυτοσχεδιαστής με έδρα την Αθήνα. Έχει συνθέσει ηλεκτρονική μουσική για θέατρο, χορό, βίντεο, εγκαταστάσεις πολυμέσων και ταινίες. Πραγματοποιεί συχνά συναυλίες και συνεργασίες με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2006 συνεργάζεται σταθερά με τη Δανάη Στεφάνου στο αυτοσχεδιαστικό ντουέτο acte vide, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, και την Ιρλανδία. Έχει στο ενεργητικό του επτά σόλο κυκλοφορίες, με το alias Sister Overdrive και με το δικό του όνομα. Από το 2009 συντονίζει καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις πάνω στον αυτοσχεδιασμό, τη sound art και τις επιτόπιες ηχογραφήσεις (Detritus Festival, Syros Sound Meetings, KNOTmusic, minor act). Το 2017-18 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ψηφιακός Πολιτισμός” του Πανεπιστημίου Πειραιά, και συντονίζει το πρόγραμμα ηχητικών τεχνών για επαγγελματικά λύκεια της Αθήνας, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.