Σύγχρονη Μουσική για Bayan

Bayan

Το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ. διοργανώνει συναυλία με τίτλο: «Σύγχρονη Μουσική για Bayan», την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00, στην αίθουσα δοκιμών της Κ.Ο.Θ., «Σόλων Μιχαηλίδης» (πρώην Παλλάς, Λεωφόρος Νίκης 73).

Στη συναυλία ο νέος ταλαντούχος ακορντεονίστας Παναγιώτης Ανδρέογλου παρουσιάζει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με έργα για bayan συγχρόνων συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα όπως της Sofia Gubaidulina (Ρωσία), του Luciano Berio (Ιταλία), της Gundega Šmite (Λετονία), του Toshio Hosokawa (Ιαπωνία), του Jacob Ter Veldhuis (Ολλανδία) και του Χρήστου Φαρμάκη.

EΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο Παναγιώτης Ανδρέογλου (Kαβάλα, 1980) έχει κερδίσει πολυάριθμα πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς ακορντεόν και νέων μουσικών στην Ελλάδα, ενώ έχει λάβει την Δανέζικη υποτροφία “Ellen og Erik Valdemar Jensen’s Musiklegat”, καθώς και υποτροφίες από την Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Δανίας και τον Δήμο Καβάλας. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από την Κρατική Ραδιοφωνία της Δανίας (DR P2) και την κρατική Ελληνική τηλεόραση. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο διεθνές φεστιβάλ “Γ. Α. Παπαϊωάννου”, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.